od 3 sztuk tylko: 8,72 zł / szt. -2%
PhD Smart Bar to smakowita przekąska charakteryzująca się wysoką zawartością białka oraz minimalną ilością cukrów. Zdrowszy zamiennik konwencjonalnych batonów nie zawiera również oleju palmowego oraz GMO, a za jego wyśmienity smak odpowiada duża zawartość polioli. Baton stanowi idealną przekąskę dla osób chcących dostarczyć pełnowartościowego źródła białka, pochodzącego z mleka oraz soi, bez wysokiej zawartości cukrów w produkcie.
Wysoka zawartość protein
Baton jest źródłem protein pochodzących z białek mlecznych, hydrolizatu kolagenu oraz izolatu białek sojowych. Takie połączenie dostarcza aż 20 g białka w porcji, co skutecznie może zahamować aktywność procesów katabolicznych i nasilić anabolizm oraz pomóc uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na ten makroskładnik. Przekąska idealnie sprawdzi się u osób aktywnych fizycznie, które potrzebują uzupełnić energię i proteiny w szybki i wygodny sposób.
Niska zawartość cukrów
Batonik dostarcza mniej niż 2 gramy cukru na 100 g, gdzie w przeliczeniu na porcję są to wartości marginalne, sięgające około 0,6g. W przekąsce jako zamiennik cukru zastosowano poliole, które charakteryzują się niższą kalorycznością oraz indeksem glikemicznym. Takie rozwiązanie pozwala na ograniczenie wahań poziomu glukozy we krwi, a także pozwala zredukować ilość konsumowanych kalorii, co ułatwia utrzymywanie odtłuszczonej sylwetki.
Bez dodatku oleju palmowego i GMO
Nadmiar utwardzonego oleju palmowego w diecie może niekorzystnie wpływać na zdrowie układu sercowo-naczyniowego za sprawą podniesienia stężenia lipoprotein o niskiej i bardzo niskiej gęstości (LDL i VLDL). Olej palmowy może także wpływać negatywnie na stężenie trójglicerydów, przez co może podnosić ryzyko chorób układu krążeniowego. Dodatkowo batonik pozbawiony jest składników pochodzących z upraw genetycznie modyfikowanych (GMO).
Podsumowując, PHD Smart Bar to wysokobiałkowy batonik, który pozwala szybko i wygodnie dostarczyć 20 g protein. Charakteryzuje się niską zawartością cukrów, brakiem dodatku oleju palmowego oraz GMO. Idealnie sprawdzi się jako zdrowsza alternatywa dla konwencjonalnych batonów oraz dla osób aktywnych fizycznie chcących uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na białko.
w 1 batonie | zawartość | %RWS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 238 kcal | * |
Tłuszcze | 11.0 g | * |
-w tym kwasy nasycone | 7.0 g | * |
Węglowodany | 23.0 g | * |
-w tym cukry | 0,6 g | * |
-w tym poliole | 20.0 g | * |
Błonnik | 2.0 g | * |
Białko | 20.0 g | * |
Sól | 0.33 g | * |
*Wartości podane w tabeli mogą różnić się w zależności od wybranej wersji smakowej. |
Carmel crunch: mieszanka białek [białko mleka, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego], warstwa karmelowa [słodzik (maltitol), mleko skondensowane, masło kakaowe, woda, substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromaty, sól, kolor (karamel prosty)], masa kakaowa, słodzik (maltitol), chrupki sojowe [izolat białek sojowych, mąka ryżowa, ekstrakt słodu jęczmiennego (gluten), sól], humektant (glicerol), woda, masło kakaowe, olej kokosowy, aromaty, emulgator (lecytyna sojowa), substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), naturalny aromat waniliowo-burbonowy, barwnik (beta-karoten). 31% ciemnej czekolady.
Pozostałe składniki mogą różnić się w zależności od wybranej wersji smakowej.
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje