0 0,00 zł
 bok@muscle-zone.pl  +48 501-537-027
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Probiotic-10 Probiotic-10 100 Billion 30 kaps.
Now Foods
139,00 zł

Probiotic-10

Wszystkie warianty:

od 3 sztuk tylko: 136,22 zł / szt. -2%

Waga wysyłki: 300g
Bez glutenu
Bez GMO
Wegetariański
Wegański
Jako alternatywę polecamy:
Bifido Micro (Probiotyk) 60 kaps.
Bifido Micro (Probiotyk) 60 kaps.
Apollo's Hegemony
75,00 zł
139,00 zł z VAT
4,63 zł / porcja
Możemy Ciebie powiadomić kiedy produkt będzie znów dostępny
Zapisz
Sprzedawcą , importerem oraz podmiotem odpowiedzialnym za opis jest:
Produkt wysyłany jest z UE
Opis produktu
  • Pomaga utrzymać prawidłowe środowisko jamy ustnej
  • Przeciwdziała zakażeniom bakteryjnym i wirusowym
  • Wspiera zdrowie narządów moczowo-płciowych
  • Poprawia absorpcję mikro i makroskładników
  • Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit
  • Przywraca równowagę bakteryjną w jelitach
  • Wykazuje działanie immunomodulujące
  • Wspomaga rozwój młodego organizmu
  • Redukuje skutki nietolerancji laktozy
  • Wspiera funkcje układu nerwowego
  • Wspomaga syntezę wielu witamin

NOW® Probiotic-10™ 100 Billion to unikalny suplement zawierający w swoim składzie aż dziesięć szczepów bakterii wykazujących pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego oraz pośrednio na funkcjonowanie całego organizmu!

Lactobacillus acidophilus jest bakterią o kształcie pałeczki, która naturalnie zamieszkuje jelito cienkie. Jako szczep probiotyczny, czyli taki, który przynosi zdrowotne benefity, charakteryzuje się odpornością na kwasy żołądkowe i żółciowe, z którymi spotyka się w trakcie pasażu przez kolejne odcinki przewodu pokarmowego.

Głównym zadaniem Lactobacillus acidophilus jest konkurowanie o miejsca adhezji w jelicie z bakteriami patogennymi oraz walka z nimi wynikająca z ich działalności. Rozkładając laktozę stanowi pomocny środek dla ludzi z nietolerancją tego cukru, dzięki czemu zmniejsza dolegliwości z tym związane. Produktem powstałym z metabolizmu cukru mlecznego jest kwas mlekowy oraz inne kwasy organiczne, które zmniejszając pH wewnątrz jelita cienkiego, skutecznie zmieniają warunki tam panujące, które stają się niesprzyjające dla takich mikroorganizmów jak – Escherichia coli, Staphylococcus ureus, Salmonella, Candida albicans oraz wiele innych. Dzięki temu nie tylko redukuje możliwość zakażenia, ale również pozwala na utrzymanie pracy jelit na właściwym poziomie, co skutkuje lepszą absorpcją mikroelementów, witamin z grupy B oraz poprawia apetyt.

Ponadto szczep ten posiada enzymy pozwalające z większą wydajnością trawić składniki pokarmowe oraz wspomaga produkcję witaminy K. Dzięki pomocy w trawieniu, pozwala pośrednio uniknąć nowotworów dolnych odcinków przewodu pokarmowego, dzięki szybszemu przesuwaniu trawionej masy, czym hamuje jej gnicie oraz działanie kancerogenne.

Poza zdolnością kolonizowania przewodu pokarmowego, ponadto jego obecność obserwowana jest w pochwie, szyjce macicy Oraw w cewce moczowej, dzięki czemu redukuje nasilenie oraz występowanie w tych miejscach infekcji bakteryjnych oraz grzybiczych.

Zdolność do walki z patogenami zawdzięcza poza produkcją kwasu mlekowego, również produkcją substancji antybiotycznych takich jak – acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna oraz wiele innych.

Bifidobacterium lactis jest to mikroorganizm zaliczany do bakterii kwasu mlekowego, które mają zdolność do rozkładania laktozy. Wynika to z obecności w ich aparacie enzymatycznym takiego enzymu jak laktaza. Dzięki temu bakteria ta redukuje biegunkę, wzdęcia oraz inne dolegliwości związane z nietolerancją laktozy.

Wraz z innymi bakteriami należących do szczepów pro biotycznych ma zdolność do przyłączania się do błony śluzowej jelit, dzięki czemu konkuruje z obecnymi tam patogennymi szczepami o składniki pokarmowe. Pozwala to na skuteczną walkę z tymi bakteriami, a w konsekwencji chroni przed ich negatywnym wpływem na zdrowie jelit.

Posiadając wiele użytecznych w procesie trawienia enzymów, wspomaga układ pokarmowy w rozkładzie makroskładników oraz zmniejsza przepuszczalność jelit dla negatywnych produktów. Dzięki temu ma zdolność regulowania poziomu cholesterolu we krwi oraz obniża możliwość zakażeń wynikających z obecności produktów ubocznych trawienia.

Poza wpływem na końcowe odcinki przewodu pokarmowego, szczep Bifidobacterium ponadto wpływa pozytywnie na florę bakteryjną obecną w jamie ustnej. Udowodniono, że pomaga zwalczyć próchnicę oraz liczne zakażenia na obszarze tego terenu.

Pozytywny wpływ wykazuje również na funkcjonowanie układu odpornościowego, ponieważ działa immunomodulująco poprzez zwiększenien aktywności limfocytów T.

Lactobacillus plantarum jest bakterią Gram-dodatnią, należącą do grupy bakterii fermentujących laktozę. Spośród szczepów pro biotycznych najlepiej przystosowują się do zaistniałych na terenie układu odpornościowego stresorów.

Ich obecność zaobserwowano na zarówno górnym odcinku układu pokarmowego oraz w jelitach i w układzie moczowo-płciowym. Mają zdolność do produkcji specyficznych substancji o nazwie bakteriocyny, które mają zdolność niszczenia bakterii patogennych znajdujących się w ich sąsiedztwie. Dzięki temu hamują występowanie procesów zapalnych na tych terenach, czym przeciwdziałają upośledzeniu ich funkcji.

Mają zdolność do produkcji kwasu mlekowego oraz krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, dzięki czemu poprawiają motorykę jelit oraz hamują rozwój patogenów na ich obszarze.

Bifidobacterium longum jest bakterią Gram-dodatnią stanowiącą ważny składnik mleka matki. W procesie karmienia przekazywana jest dziecku, dzięki czemu wspomaga jego prawidłowy rozwój oraz przeciwdziała kolkom, biegunkom oraz innym zaburzeniom ze strony przewodu pokarmowego.

Należy do grupy tak zwanych psychobiotyków, ponieważ ma zdolność wpływania na oś jelitowo-mózgową, dzięki czemu pomagają normalizować nastrój, redukują stany depresyjne, a ponadto wykazują pozytywny wpływ w zespole jelita drażliwego.

Hamuje powstawanie stanu zapalnego, a zarazem redukuje ilość wydzielanego kortyzolu w tym okresie. Pozwala to na uniknięcie jego negatywnego działania na organizm.

Umożliwia produkcję witamin z grupy B, dzięki czemu pozwala na unikanie skutków ich niedoboru.

Lactobacillus rhamnosus należy do grupy probiotyków, które mają zdolność syntezy kwasu mlekowego. Zmniejszając wartość pH na obszarze przewodu pokarmowego, indukują niekorzystne warunki dla wzrostu wielu szkodliwych bakterii oraz grzybów.

Pozwalają na przywrócenie równowagi mikroflory jelitowej, dzięki czemu przeciwdziałają rozwijaniu się wielu chorób oraz wspomagają właściwą absorpcję składników pokarmowych na terenie jelit.

Wspomagając trawienie składników pokarmowych, ma zdolność poprawienia wrażliwości insulinowej, która w obecnych czasach często jest zbyt niska. Pozwala to na lepszą odpowiedź organizmu na obecność glukozy we krwi, dzięki czemu pozwala walczyć z otyłością.

Pozytywny wpływ tego szczepu wykazano również na przeciwdziałanie chorób alergicznych, głównie atopowego zapalenia skóry.

Streptococcus thermophilus jest termofilną bakterią Gram-dodatnią, która po przyczepieniu się do błony śluzowej okrężnicy, konkuruje o miejsce oraz składniki pokarmowe z patogennymi bakteriami, grzybami oraz wirusami.

Podobnie jak inne bakterie z tej grupy, wspomaga rozkładanie laktozy oraz produkuje kwas mlekowy.

Szczególnie ważny wpływ ma na utrzymanie prawidłowej funkcji okrężnicy, dzięki czemu zmniejsza ryzyko nowotworu tego narządu.

Chroni jelita przed szkodliwym wpływem chemioterapii oraz antybiotyków. Szkodliwy wpływ tych substancji wynika z tego, że wywołują śmierć dobrej flory bakteryjnej jelit, dzięki czemu zaburzają ich prawidłową funkcję.

Stymuluje syntezę kwasu foliowego i hemoglobiny, dzięki czemu przeciwciała anemii.

Szczep ten wykazuje działanie immunomodulujące polegające na hamowaniu funkcji limfocytów Th oraz stymuluje produkcje makrofagów i cytokin.

Odpowiada za utrzymanie skóry we właściwym stanie poprzez stymulację produkcji ceramidów, czym wzmaga jej nawodnienie oraz jędrność.

Ponadto działa przeciwnowotworowo przez hamowanie konwersji azotanów do szkodliwych azotynów.

Szczególnie ważny jest wpływ tego szczepu dla kobiet w ciąży oraz rozwijających się dzieci ze względu na produkcję kwasu foliowego, który wspomaga syntezę, naprawę oraz metyzację DNA.

Lactobacillus paracasei należą do bakterii Gram-dodatnich mających zdolność homofermentacji glukozy, na skutek czego produkują kwas mlekowy. Dzięki temu wraz z innymi probiotykami redukują zasiedlanie jelit przez bakterie patogenne. Ponadto zmniejsza liczbę bakterii Streptococcus mutant, które na terenie jamy ustnej odpowiadają za powstawanie próchnicy.

Szczep ten posiada wiele enzymów, dzięki czemu skutecznie wspomaga układ odpornościowy w trawieniu złożonych substancji do prostszych.

Lactobacillus salivarius jest bakterią należąca do rodzaju Lactobacillus wykazującą działanie immunomodulujące oraz wspomagające układ trawienny.

Indukuje ekspresję opioidowego receptora OPRM1 w jelitach, który hamuje reakcje bólową.

Ponadto pomaga przywrócić odpowiednią równowagę bakteryjną w jelitach uszkodzonych działaniem antybiotyków oraz niewłaściwym stylem życia. Dzięki temu pozytywnie wpływa na procesy trawienne zachodzące na tym obszarze oraz wspomaga wchłanianie składników pokarmowych.

Posiada enzym – laktazę, który odpowiada za rozkład cukru mlecznego, dzięki czemu pozytywnie wpływa na walkę z nietolerancją laktozy.

Poprzez pozytywny wpływ na absorpcję składników pokarmowych, wspomaga pośrednio obniżenie poziomu cholesterolu oraz unormowanie ciśnienia krwi.

Głównym miejscem, w którym bytuje ten szczep jest okrężnica, jelito cienkie, pochwa oraz jama ustna. Na tych terenach syntetyzuje bakteriocyny, które przeciwdziałają patogenom oraz grzybom z rodzaju Candida. Ponadto chroni gardło przed chorobami indukowanymi przez Streptococcus pyogenes. Redukuje zakażenia układu moczowo-płciowego oraz jamy ustnej. Obiecujący jest również wpływ tego probiotyku na Helicobacter pylory, który odpowiada za powstawanie wrzodów na żołądku. Do walki z patogenami wykorzystują również nadtlenek wodoru, który wydzielany miejscowo działa antyseptycznie oraz hamuje ich rozrost.

Posiada właściwości modulujące układ odpornościowy, dzięki czemu zmniejsza dolegliwości związane z astmą, redukuje zmiany skórne takie jak atypowe zapalenie skóry, ponadto wspomaga leczenie martwicy wątroby. Hamuje wydzielanie prozapalnych cytokin, dzięki czemu chroni narządy przed nadmiernym stanem zapalnym, który wykazuje działanie destrukcyjne na tkanki objęte nim.

Skuteczny również może być wpływ L. salivarius na przewlekłe zmęczenie, depresję, redukcję stresu oraz lęku, dzięki temu, że wspomaga działanie osi mózg-jelita, dzięki czemu odpowiada za prawidłowe pobudzenie ośrodkowego układu nerwowego oraz jego funkcjonowanie.

Bifidobacterium breve wykazuje wiele pozytywnych działań na terenie jelit. Należy do bakterii Gram-dodatnich, które dominują głównie na terenie jelita grubego, ponieważ badania in vitro wykazały jego silne powinowactwo do komórek HT-29. Przyczepiając się do błony śluzowej jelit, konkurują ze złymi bakteriami (np. E. coli) o miejsce oraz pokarm, dzięki czemu redukują ich ilość i przywracają prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego.

Wykazuje odporność na działanie enzymów oraz kwasu żołądkowego podczas przejścia przez poszczególne odcinki układu trawiennego.

W wyniku fermentacji węglowodanów oraz aminokwasów produkuje kwas mlekowy w formie L(+), czym normalizuje pracę jelit. Dzięki temu łagodzi występowanie zaparć, wzdęć oraz biegunek.

Stanowią pierwszą linię obrony przed Clostridium difficale oraz Helicobacter pylori.

Hamują utratę wody oraz zwiększają uwodnienie skóry działając z galaktooligoscharydami, czym odpowiadają za jej właściwy stan oraz elastyczność.

Lactobacillus casei są to laseczkowate bakterie Gram-dodatnie należące do rodzaju Lactobacillus. Mają zdolność homofermentacji glukozy, dzięki czemu produkują kwas mlekowy. Wspomagają funkcjonowanie układu pokarmowego, oraz hamują negatywne działanie bakterii.

Wykazano ich pozytywny wpływ podczas leczenia kolek oraz zaparć u dzieci, a ponadto w terapii choroby Crohna, zapalenia jelit, zespole jelita drażliwego oraz wrzodziejącego zapalenia jelita. Dzięki temu wspomagają ich prawidłową funkcję, a pośrednio redukują powstawanie trądziku, alergii oraz chronią organizm przed infekcjami.

NOWFOODS Probiotic-10™ 100 Billion jest suplementem przeznaczonym do stosowania u każdego, ponieważ mnogość negatywnych czynników, takich jak antybiotyki o szerokim spektrum działają negatywnie na równowagę bakteryjną w jelitach, przez co redukują ilość bakterii działających pozytywnie na funkcjonowanie organizmu. Szczególnie ważny jest dla kobiet w ciąży oraz karmiących, ponieważ wiele szczepów probiotycznych wykazuje pozytywny wpływ na rozwijający się płód oraz na rozwój dzieci.

Zalecane spożycie
Producent, Dystrybutor, Sprzedawca
Recenzje (0)
Informacja żywieniowa
w 1 kapsułcezawartość%RWS
Zastrzeżona mieszanka szczepów bakterii probiotycznych100 Billion CFU*
Lactobacillus acidophilus (La-14),
Bifidobacterium lactis (BI-04),
Lactobacillus plantarum (Lp-115),
Lactobacillus casei (Lc-11),
Lactobacillus rhamnosus (Lr-32),
Lactobacillus paracasei (Lpc-37),
Bifidobacterium breve (Bb-03),
Streptococcus thermophilus (St-21),
Lactobacillus salivarius (Ls-33),
Bifidobacterium longum (BI-05)
*-Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej
Składniki

Celuloza (kapsułka), Sproszkowana Celuloza, FOS (fruktooligosacharydy), Palmitynian Askorbylu, Krzemionka.

Informacje dodatkowe
Wielkość opakowania: 30 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 30
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy
MZKatalog - polecani trenerzy
MZKatalog - polecane kluby