0 0,00 zł
 bok@muscle-zone.pl  +48 501-537-027
Since 2005
Dodaj do koszyka
Caprylic Acid 600mg Caprylic Acid 600mg 100 kaps.
Now Foods
59,00 zł

Caprylic Acid 600mg 100 kaps.

Min. data ważności: 2027-04

od 3 sztuk tylko: 57,82 zł / szt. -2%

Waga wysyłki: 250g
Bez GMO
59,00 zł z VAT
0,59 zł / porcja
Dodaj do koszyka
Sprzedawcą , importerem oraz podmiotem odpowiedzialnym za opis jest:
Produkt wysyłany jest z UE
Opis produktu
  • Naturalny środek przeciwbakteryjny
  • Wspiera zdrowie układu pokarmowego
  • Poprawia efektywność antybiotykoterapii
  • Skuteczny w zwalczaniu grzybicy (kandydozy)
  • Regeneruje tkankę nabłonkową jelit
  • Zapobiega i przeciwdziała chorobie wrzodowej
  • Wzmacnia układ odpornościowy
  • Hamuje łaknienie na węglowodany

Now Foods Caprylic Acid to suplement diety zawierający 600 mg kwasu kaprylowego w jednej kapsułce przypadającego na 1 g średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (MCT).

Kwas kaprylowy – kwas oktanowy (8-węglowy); zaliczany do średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych nasyconych (MCT); występuje obficie w tłuszczu kokosowym i palmowym, a także w niektórych tłuszczach zwierzęcych, tj. kozim i owczym. Wykazuje działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, a jego suplementacja może zapobiegać chorobom bakteryjnym przewodu pokarmowego, jak również grzybicom (głównie kandydozie).

Kwas kaprylowy hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych
Jak wykazano w licznych badaniach, kwas kaprylowy wykazywał skuteczność przeciwbakteryjną i bakteriostatyczną przeciwko następujących szczepom bakterii chorobotwórczych:

- Przecinkowiec (Vibrio parahaemolyticus)
- Pałeczka okrężnicy (Escherichia coli)
- Pałeczka czerwonki (Shigella)
- Paciorkowce (Streptococcus agalactiae, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus uberis)
- Gronkowiec złocisty (Staphylococcus aureus)

Kwas kaprylowy wykazuje synergizm z miedzią, cynkiem, srebrem oraz beta-glukanem w zwalczaniu infekcji bakteryjnych, szczególnie tych opornych na antybiotyki, dlatego stanowi doskonałe uzupełnienie terapii antybiotykowych i sulfonamidowych, jak również może być stosowany osobno.

Kwas kaprylowy zwalcza kandydozę (grzybicę)
Candida albicans to gatunek grzybów zaliczanych do drożdżaków, wywołujący zakażenia oportunistyczne u chorych z obniżoną odpornością, tj. grzybicę (kandydozę, drożdżycę) jamy ustnej, przełyku i dalszych odcinków przewodu pokarmowego, płuc, jak również infekcję uogólnioną, która może prowadzić do poważnych zaburzeń ustrojowych.

Kandydoza (drożdżyca) to grzybicza, oportunistyczna infekcja błon śluzowych lub niekiedy infekcja uogólniona. Podobnie jak w przypadku pozostałych grzybic, także tutaj infekcji sprzyja przewlekła antybiotykoterapia, osłabienie odporności, niedobory witamin z grupy B, zaburzenia hormonalne, alkoholizm, sztuczne zastawki, cewniki czy zabiegi inwazyjne.

Liczne badania nad kwasem kaprylowym potwierdziły jego skuteczność w zakresie zwalczania kandydozy przewodu pokarmowego. Wykazano znaczne zmniejszenie kolonii drożdżaków w jelitach przy systematycznej suplementacji. W jednym z eksperymentów stwierdzono, że zmniejsza ślady Candida albicans w posiewach kału o 30-90%, po zaledwie 16 dniach stosowania.

Kwas kaprylowy najlepiej połączyć z minerałami, które opóźniają jego absorpcję do krwioobiegu i tym samym przedłużają działanie w przewodzie pokarmowym, jak również – w celu spotęgowania skuteczności - z innym środkiem wspierającym walkę z grzybami jak olejek z oregano.

Kwas kaprylowy wspiera regenerację jelit
Kwas kaprylowy pobudza regenerację tkanki nabłonkowej jelit, głównie jelita grubego, dzięki czemu poprawia wchłanianie składników odżywczych, witamin i minerałów, jak również zapobiega i przeciwdziała chorobie wrzodowej.

Ponadto działa przeciwzapalnie, przeciwbiegunkowo, co czyni go potencjalnym środkiem w leczeniu zespołu jelita drażliwego, kryptokokozy (grzybicy wywołanej przez Cryptococcus neoformans) i kolibakteriozy (choroby wywoływanej przez patogenne szczepy bakterii Escherichia coli)

Dla jeszcze lepszej regeneracji komórek nabłonkowych w ścianach jelit należy łączyć z glutaminą, colostrum, kwasem masłowym i witaminą A.

Podsumowując, Now Foods Caprylic Acid to doskonały preparat dla osób z obniżoną odpornością organizmu, borykających się z przewlekła grzybicą przewodu pokarmowego lub uogólnioną, objawiającą się przewlekłym zmęczeniem, brakiem energii, obniżonym nastrojem, spadkiem libido, depresją, drażliwością, brakiem koncentracji czy nadmiernym łaknieniem produktów bogatych w węglowodany.

Zalecane spożycie
Producent, Dystrybutor, Sprzedawca
Recenzje (0)
Informacja żywieniowa
w 1 kapsułce żelowejzawartość%RWS
Kalorie10
Całkowita zawartość tłuszczu1 g1%*
Tłuszcz nasycony1 g5%*
Kwas kaprylowy C8 (z 1 g średniołańcuchowych trójglicerydów)600 mg-
*-Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej
Składniki

Składniki kapsułki (żelatyna wołowa, gliceryna, woda).

Informacje dodatkowe
Wielkość opakowania: 100 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 1 kapsułka żelowaIlość porcji w opakowaniu: 100
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy
MZKatalog - polecani trenerzy
MZKatalog - polecane kluby