Cholesterol Natural+ marki Health Labs to suplement diety skrupulatnie opracowany z myślą o wsparciu utrzymania zdrowego poziomu cholesterolu. Produkt ten, wykonany z mieszanki czterech naturalnych ekstraktów z: fermentowanego czerwonego ryżu, fermentowanych nasion soi, owoców pomarańczy bergamoty i cynamonu, został zaprojektowany tak, aby przynosić najlepsze korzyści i bezproblemowo zintegrować się z codzienną rutyną.
Cholesterol jest ważnym i naturalnie występującym w organizmie związkiem. Pełni funkcję prekursora innych związków, m.in.. witaminy D i niektórych hormonów, jest budulcem błon komórkowych oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz sercowo-naczyniowego. Problem stanowi nadmiar tzw. „złego cholesterolu” LDL oraz zbyt mała ilość „dobrego cholesterolu” HDL, co prowadzi do zaburzeń funkcjonowania organizmu.
Ekstrakt z owoców pomarańczy bergamotki jest standaryzowany na imponującą zawartość 25% polifenoli. Ekstrakt z bergamotki wykazuje potwierdzone badaniami hipolipemiczne i hipoglikemiczne działanie. [1]
Ekstrakt z fermentowanego czerwonego ryżu standaryzowany na 5% monakoliny K odgrywa kluczową rolę we wspieraniu zdrowego poziomu cholesterolu. Uważa się, że monakolina K przynosi potencjalne korzyści w tym zakresie. Połączenie ekstraktu z fermentowanego ryżu oraz wyciągu z fermentowanych nasion soi, może mieć wpływ na obniżenie stężenia cholesterolu całkowitego.
Cynamon jest powszechnie używany w formie przyprawy w kuchni. Dzięki wysokiemu potencjałowi antyoksydacyjnemu posiada wiele właściwości prozdrowotnych, m.in. wspomaga produkcję cholesterolu HDL („dobrego cholesterolu”).
Cholesterol Natural+ występuje w postaci łatwo przyswajalnych kapsułek, co zapewnia wygodny i skuteczny sposób na włączenie suplementu do codziennej diety. Jako suplement w postaci kapsułek jest neutralny pod względem smaku
Podsumowując, suplement diety Cholesterol Natural+ marki Health Labs to produkt stanowiący holistyczne rozwiązanie dla osób pragnących utrzymać zdrową równowagę cholesterolu. Jest produkowany z dbałością o jakość i zachowaniem najwyższych standardów.
[1] Mollace V. i in., Hypoglycemic and Hypolipemic Effects of a New Lecithin Formulation of Bergamot Polyphenolic Fraction: A Double Blind, Randomized, Placebo- Controlled Study, Endocr Metab Immune Disord Drug Targets. 2019;19(2):136-143.
w porcji (2 kapsułki) | zawartość | %RWS* |
---|---|---|
Ekstrakt ze sfermentowanego czerwonego ryżu | 30 mg | - |
w tym monakolina | 1,5 mg | - |
Ekstrakt ze sfermentowanego nasienia soi Fermokinase® | 100 mg | - |
w tym nattokinaza | 2000 FU* | - |
Ekstrakt z bergamoty | 500 mg | - |
w tym polifenole | 125 mg | - |
Ekstrakt z cynamonu | 100 mg | - |
*FU - jednostki degradacji fibryny |
Ekstrakt z owoców pomarańczy bergamoty (Citrus x bergamia (Risso) Risso & Poit.) standaryzowany na 25 % polifenoli DER 10:1, składnik kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, ekstrakt ze sfermentowanego nasienia soi Fermokinase®, ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum verum J. Presl) DER 4:1, mąka ryżowa, ekstrakt ze sfermentowanego czerwonego ryżu standaryzowany na 5 % monakoliny K DER 5:1.
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje