EstroVita Immuno to suplement diety będący mieszanką olejów roślinnych, które są źródłem kwasów tłuszczowych omega 3, 6 i 9, wzbogacony o witaminy rozpuszczalne w tłuszczach A, D E, K oraz olejek z rozmarynu. Tak skomponowana formuła ma zapewniać kompleksowe wsparcie układu odpornościowego.
EstroVita Immuno tworzy mieszanina olejów roślinnych, w tym oleje:
- lniany,
- z czarnej porzeczki,
- z czarnuszki,
- z wiesiołka.
Forma estrów etylowych kwasów tłuszczowych omega zawartych w produkcie EstroVita Immuno, zapewnia ich lepszą wchłanialność i dłuższe utrzymywanie się ich poziomu w organizmie. Dodatek witamin A, D, E, K do mieszaniny olejów również zapewnia ich lepszą przyswajalność i wykorzystanie przez organizm.
Kwasy tłuszczowe omega-3 mają właściwości przeciwzapalne. Pomagają regulować produkcję cząsteczek zapalnych zwanych cytokinami i ograniczają produkcję substancji prozapalnych. Modulując stan zapalny, mogą wspierać zrównoważoną odpowiedź immunologiczną. Ponadto kwasy tł. Omega-3 mogą zwiększać aktywność niektórych komórek odpornościowych, wspomagać produkcję przeciwciał oraz modulować szlaki sygnalizacji immunologicznej. Kwasy tłuszczowe omega-6, takie jak kwas linolowy (LA) i kwas arachidonowy (AA), również odgrywają rolę w funkcjonowaniu układu odpornościowego. Jednak kluczowe dla optymalnego funkcjonowania układu odpornościowego jest osiągnięcie właściwej równowagi między kwasami omega-3 i omega-6. Kwasy tłuszczowe omega-9, takie jak kwas oleinowy, to tłuszcze jednonienasycone, które nie są bezpośrednio zaangażowane w modulację odporności, jednak mogą pośrednio wspierać odporność poprzez wpływ na ogólny stan zdrowia.
Witamina A i D odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Witamina E pomaga w ochronie przed stresem oksydacyjnym. Witamina K wpływa korzystnie na zdrowie kości i krzepnięcie krwi.
Olejek z rozmarynu wspiera układ odpornościowy oraz naturalną ochronę organizmu. Olejek rozmarynowy zawiera związki, takie jak kwas rozmarynowy i karnozowy, które w badaniach laboratoryjnych wykazały działanie przeciwzapalne. Związki bioaktywne, w tym kwasy fenolowe i flawonoidy zawarte w olejku rozmarynowym posiadają właściwości przeciwutleniające.
Olej z czarnej porzeczki wpływa na wzmocnienie całego organizmu.
Podsumowując, EstroVita Immuno marki Onesano, to produkt wysokiej jakości, łączący w sobie związki mające kompleksowo zadbać o zdrowie organizmu, a ich działanie jest w szczególności skierowane na wsparcie układu odpornościowego.
w porcji dziennej (5 ml) | zawartość | %RWS* |
---|---|---|
Omega 3 kwas alfa-linolenowy | 2400 mg | - |
Omega-6 kwas linolowy (LA) i kwas gamma-linolenowy (GLA) | 800 mg | - |
Omega 9 kwas oleinowy (OL) | 900 mg | - |
Olejek z rozmarynu (Rosmarinus officinalis L.) | 35,6 mg | - |
Witamina E | 12 mg | 100% |
Witamina A (jako beta-karoten) | 450 µg | 56% |
Witamina K | 75 µg | 100% |
Witamina D | 50 µg | 1000% |
Estry etylowe wyższych kwasów tłuszczowych o wysokiej zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, -6, -9, naturalny aromat cytrynowy, olejek z rozmarynu (Rosmarinus officinalis), witamina E (D-alfa-tokoferol), witamina A (beta-karoten), witamina K (menachinon-7), witamina D (cholekalcyferol).
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje