Zero Drops 50 ml Biotech Usa |
22,00 zł |
Alb Gold Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) to wysokiej jakości ekologiczny produkt, bogaty w cenne składniki odżywcze. Doskonale sprawdzi się jako podstawa do wielu dań kuchni włoskiej i nie tylko.
Makaron firmy Alb Gold nie zawiera glutenu, dzięki czemu może być bez obaw spożywany przez osoby borykające się z celiakią.
Mąka kukurydziana jest uzyskiwana poprzez zmielenie wysuszonych dojrzałych ziaren kukurydzy. Wykorzystuje się ją powszechnie do produkcji makaronu, wypieku chleba, ciast i ciastek.
Mąka ryżowa jest wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu. Znalazła szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej do produkcji jadalnego papieru ryżowego, makaronu, pieczywa, pysznych ciast i ciasteczek.
Makaron kukurydziano-ryżowy jest bogaty w witaminę B1 i B6, które wspierają prawidłową pracę układu nerwowego. Zawiera również foliany, żelazo, cynk, magnez oraz karotenoidy o działaniu antyoksydacyjnym.
Mąka kukurydziana i mąka ryżowa są bogate w błonnik, który wspomaga perystaltykę jelit i przeciwdziała zaparciom. Dodatkowo, pęcznieje w żołądku zapewniając uczucie sytości. Makaron kukurydziano-ryżowy jest lekkostrawny, przez co poleca się go osobom z dolegliwościami żołądkowo-jelitowymi.
Podsumowując, Alb Gold Makaron kukurydziano-ryżowy (spaghetti) to doskonała alternatywa makaronu ze zwykłej mąki pszennej. To niezwykła kompozycja mąki kukurydzianej i ryżowej, która wyjątkowo urozmaici smak wielu dań.
w 100g | zawartość | %RWS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1497 kJ / 353 kcal | - |
Tłuszcz | 1,4g | - |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g | - |
Węglowodany | 77,1g | - |
w tym cukry | 1,0g | - |
Białko | 7,1g | - |
Błonnik | 2,1g | - |
Sól | 0,02g | - |
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje