Popularne artykuły

Białko z ryżu – alternatywa dla serwatki
Vegan protein sources. Top view on a brown wooden background
Badania suplementów

Białko z ryżu – alternatywa dla serwatki 

Każdy z trenujących doskonale wie, jak ogromną rolę odgrywa ryż, który jest niezbędnym składnikiem protein, tak niezbędnych w diecie każdego sportowca. Proteiny ryżu są tak istotne przede wszystkim ze względu na to, że są w pełni naturalne, nie zawierają substancji nieorganicznych.

Wybierając białko ryżowe sięga się po najwyższej jakości odżywki, które zawierają w swoim składzie niezbędne i pożądane białko i niewielkie ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych. Są one bezglutenowe, antyalergiczne i odpowiednie dla wszystkich osób poszukujących uzupełnienia diety w odpowiednią ilość protein.

Działanie białka ryżu

Odżywki białkowe mają za zadanie wspomóc zwiększenie masy mięśniowej. Białko ryżowe jest jednym z najbardziej popularnych na rynku, które jest w 100% produktem pochodzenia roślinnego. Znajduje się w nim aż 84% białka, a także tak cenne aminokwasy rozgałęzione, w tym BCAA. Białko ryżu oprócz budowania masy mięśniowej, wpływa na redukcję tkanki tłuszczowej, na regenerację mięśni, na zdrowe kości, na odpowiednią kondycję skóry.

Białko ryżu- dla kogo, działanie

Białko ryżowe występuje w naturalnej wersji, w czystej formie bez żadnych dodatkowych smaków i zapachów, konserwantów i stabilizatorów. Podaje się je z wodą lub z ulubionymi dodatkami w formie koktajlu. Kiedy stosować? Najlepiej po treningu, jak również i w przypadku osób zażywających zbyt małą ilość białka między posiłkami w ciągu dnia. Choć nie jest tak popularne jak inne odżywki białkowe stanowi doskonałą alternatywę i coraz częściej wybierane jest przez sportowców różnych dyscyplin.

Related posts

Dodaj komentarz

Required fields are marked *