Popularne artykuły

Muffiny kokosowo-bananowo-czekoladowe
Ciekawostki kulinarne

Muffiny kokosowo-bananowo-czekoladowe 

Witajcie!

Jako, że na dworze robi się coraz cieplej, częściej ma się ochotę na małe wyjazdy (rower, trekking itp.), a o dietę trzeba dbać, podsyłam Wam pomysł na pyszne babeczki. Przepis jest banalnie prosty, poradzi sobie z nim nawet laik. Zapraszam do przetestowania, są idealne do spakowania w plecak i zajadania się podziwiając piękno natury.

Podlinkowane produkty znajdziesz w sklepie Muscle-Zone.pl 🙂

Przepis na babeczki kokosowo-bananowe-czekoladowe

Składniki

2 ugotowane średnie bataty (ok. 450 g) 

2 banany 

30 g kakao

30 g erytrytolu

 80 g mąki kokosowej

 2 jajka

 3 miarki czekoladowej odżywki białkowej

 200 ml mleczka kokosowego

do każdej babeczki kostka gorzkiej czekolady 80-90%

Jak zrobić?

Przepis banalnie prosty:

1) Blendujemy wszystkie składniki

2) Wkładamy do foremek i dodajemy do każdej babeczki po kostce czekolady

3) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni, bez termoobiegu, do suchego patyczka, u mnie około 30 min.

Related posts

2 Comments

  1. Waldek

    No z pewnością będzie jedzone! Wyglądają smakowicie!

  2. Iga

    Przepysznie to wygląda! Ostatnio z cateringu FitMe też miałam takie pyszności. Niestety brak czasu i sama nie mam kiedy kombinować w kuchni.

Dodaj komentarz

Required fields are marked *