od 3 sztuk tylko: 105,84 zł / szt. -2%
Olimp Pure Whey Isolate 95 to najwyższej jakości izolat białka serwatkowego. Jest wygodnym i smacznym sposobem na zwiększenie podaży protein w diecie.
Białko - stanowi niezwykle istotny makroelement. Dostarcza aminokwasów, których organizm człowieka używa jako swoistych cegiełek do tworzenia nowych tkanek. Proteiny niezbędne są również do syntezy wielu enzymów i hormonów. Ich odpowiednia podaż szczególnie istotna jest u sportowców, ze względu na zwiększoną intensywność procesów regeneracyjnych w ich ciałach. Każda jednostka treningowa stanowi istotny bodziec prowadzący do mikrouszkodzeń w obrębie włókien mięśniowych. Inicjują one reakcje, w wyniku których mogą powstać nowe włókna. Aby proces ten przebiegł poprawnie, niezbędne jest dostarczenie do ustroju odpowiedniej ilości protein.
Optymalna forma białka
Niezwykle istotną zaletą izolatu białek serwatkowych stawiającą go w przewadze nad koncentratem, jest jego lepsza jakość, przejawiająca się na kilku płaszczyznach. Po pierwsze, w izolacie białka serwatkowego znajdziemy wyższy procent samych protein. W tym produkcie, jest go aż 85g/100 gram produktu. Po drugie, WPI cechuje się znacznie szybszą wchłanialnością niż WPC. Pozwala dzięki temu szybciej dostarczyć niezbędne aminokwasy do organizmu i rozpocząć procesy anaboliczne, co ma szczególne znaczenie np. w okresie potreningowym. Po trzecie, izolat białka serwatkowego cechuje się radykalnie obniżoną ilością węglowodanów, dzięki czemu pozwala ściśle kontrolować podaż makroelementów oraz kaloryczność diety.
Farmaceutyczne warunki produkcji
Niewątpliwą zaletą produktu są również warunki, w jakich jest on wytwarzany. Firma Olimp szczyci się technologią produkcji zgodną ze standardami farmaceutycznymi, co daje gwarancję zgodności składu produktu ze stanem faktycznym. To także zapewnienie, że w produkcie nie znajdą się niechciane zanieczyszczenia.
Podsumowując, Olimp Pure Whey Isolate 95 to odżywka proteinowa przeznaczona dla sportowców szukających najwyższej jakości suplementów. Pozwala w kontrolowany sposób uzupełnić podaż protein, zapewniając sobie szybki zastrzyk aminokwasów, bez zwiększania podaży innych makroelementów. Jest prosta w przygotowaniu oraz smaczna, dzięki czemu stanowi przyjemne uzupełnienie codziennej diety.
na 100 g | zawartość | %RWS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1473 kJ / 352 kcal | - |
Tłuszcz | < 0,5 g | - |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | - |
Węglowodany | < 0,5 g | - |
w tym cukry | < 0,5 g | - |
Błonnik | 0 g | - |
Białko | 86 g | - |
Sól | 0,83 g | - |
Witamina A (octan retinylu) | 120 μg | 15% |
Witamina D (cholekalcyferol) | 0,75 μg | 15% |
Witamina E (octan DL-α-tokoferylu) | 1,80 μg | 15% |
Witamina B1 (monoazotan tiaminy) | 0,17 mg | 15% |
Witamina B2 (ryboflawina) | 0,21 mg | 15% |
Niacyna (amid kwasu nikotynowego) | 2,4 mg | 15% |
Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) | 0,9 mg | 15% |
Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) | 0,21 mg | 15% |
Kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) | 30 μg | 15% |
Witamina B12 (cyjanokobalamina) | 0,38 μg | 15% |
Biotyna (D-biotyna) | 7,5 μg | 15% |
Witamina C (kwas L-askorbinowy) | 12 mg | 15% |
97,5 % izolat białek serwatkowych - z mleka, aromaty, regulatory kwasowości - kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy, substacje słodzące - acesulfam K, sukraloza, emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). Warianty barwników (A-N) – w zależności od smaku produktu i użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje